maanantai 22. toukokuuta 2017

Harrastajan unelmaloma - vihdoin!

Eeppinen kesälomareissu lähestyy!

Hetken jo näytti siltä, että istun koko loman kotona tökkimässä kepillä malinoisin paskaa, kun Mauri kävi varastamassa tiskialtaasta sulamassa olleita lihoja ja söi puolikkaan pötkön kuorineen. Tästä seurasi viikon verran repaleisia hermoja, paskantongintaa ja parafiiniöljyn käyttöön liittyviä sivuilmiöitä (herkkiä lukijoita säästääkseni en kerro yksityiskohtia, mutta sanotaanko että aamulla tiesi kummalla kyljellä koira oli nukkunut yönsä). Tänään sitten lähdettiin Almavettiin ostamaan 180 eurolla mielenrauhaa, otettiin röntgenit ja saatiin vihreetä valoa reissuun lähtöön. Todennäköisesti muovit on päässeet mun paskantonkimisseulan läpi jossain vaiheessa, rtg ei paljastanut mitään mistä pitäisi olla huolissaan. Seuraillaan vieläkin tilannetta toki, mutta jospa pieni poikakoira pysyisi hyvässä kuosissa ja tästä saataisiin vielä ihan oikea kesäloma leivottua.

Ja sitten ne kesälomasuunnitelmat! Aijai, tämä hivelee kyllä sielua.

25.5. Rally-tokokisat, Jyväskylä
26.5. Rally-tokoyksäri, Krista Karhu, Ylöjärvi
27.5. SAKKRY:n rauniopäivä, Pori
28.5. TOKO SM-kisat turistina, Vantaa
30.5. Nose yksäri, Patrick Stewart, Espoo
31.5. Toko -ja agi yksärit, Oili & Pete Huotari, Heinola
1.6. Joensuuhun porukoille, hakua & tottista?
4.6. Maurin nuorten koirien tokoringin pääsykoe, Jyväskylä

Matkan varrella olisi tarkoitus vielä morjestella kavereita, löytää upeita lenkkipaikkoja koirien kanssa, telttailla ja rentoutua.

Nyt kun toi Maurin muoviepisodi tuli ennen reissua, jäi suunnitelmatkin hieman puolitiehen. Olin jo viittä vaille perumassa koulutukset, enkä hennonut kiusata itseäni suunnittelemalla tarkemmin matkaa, joka ei välttämättä toteutuisikaan. Joten hieman tässä on vielä mustia aukkoja suunnitelmissa. Katla kuitenkin lähti jo äitini luokse Joensuuhun, ei mummun jalat ole enää tarkoitettu tällaisille reissuille.


Otetaan vastaan vinkkejä seuraaviin

- 29.5. pääkaupunkiseudun suunnille treeniä tai muuta koiramaista tekemistä? 

Lajivalikoima on sen verran pitkä että helpompi kenties summata että melkein kaikki muut lajit käy paitsi vetohiihto, ja ainoa kriteeri on se, etä koulutuksen pitää olla laadukasta. Muutoin ei ole väliä onko se luento, kimppatreeni, yksäri vai mikä. Koetin kovasti saada tottikseen itselleni buukattua edes yhden tunnin Maurille, mutta olin ihan liian myöhässä liikenteessä enkä päässyt edes onnenkantamoisella niille kouluttajille joita himoitsin. Mutta varmasti niitä on muitakin kuin ne jotka mulle ensimmäisenä tuli mieleen, joten jos tiedät jonkun jonka koulutuksia voit täydestä sydämestäsi suositella ja jolle voisi saada lyhyellä varoitusajalla aikoja niin vinkkaapas menemään.

- Missä kantsii lenkkeillä Porissa? Tai Porin ja Helsingin välillä? Hakusassa olisi komeita maisemia ja luonnon rauhaa.

- Onko pääkaupunkiseudulla tai sen lähimaastossa jotain huikeeta lenkkipaikkaa jota voisi kokeilla?

Paljon on vielä hommaa ennen kuin päästään liikkeelle, mutta ai piru vie että mä odotan tätä reissua! 

2 kommenttia:

  1. Suosittelen piipahtamaan hämeenkankaalla ja erityisesti katsomaan vierekkäiset uhri- sekä kylmänmyllynlähteet : http://www.luontoon.fi/hameenkangas/nahtavyydet

    VastaaPoista
  2. Me käytiin pennun kans pk-seudulla Herttoniemen Kivinokassa (?) jos en väärin muista :) Porissa on tietty Yyterin koiraranta ja Yyterin retkeilyreitti, kummassakaan en ole käynyt, mutta hyvää kuullut. Hämeenkankaalle myös peukku, siellä me on käyty!

    VastaaPoista